Οι διοργανωτές των κλασσικών, ποδηλατικών αγώνων του Βελγίου, όπως το Tour des Flandres, το Gent-Wevelgem, το Omloop Het Nieuwsblad, το Dwars Door Vlaanderen, το Scheldeprijs και το De Brabantse Pijl, ανακοίνωσαν πως και το 2021 οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών. Οι περισσότερες αγώνες διοργανώνονται την άνοιξη, με εξαίρεση βέβαια το 2020 που έγιναν το φθινόπωρο. Το 2021 θα επιστρέψουν στην κανονική τους ημερομηνία αλλά οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ήδη πως υπάρχει μόνο μία λύση για να διεξαχθούν, να μην υπάρχουν θεατές.

Με το μαζικό εμβολιασμό να αναμένεται στην Ευρώπη την άνοιξη του 2021 και με το φόβο του 3ου κύματος της πανδημίας, οι διοργανωτές δε θέλουν να ρισκάρουν καθώς οι αγώνες θα διεξαχθούν κυρίως στα τέλη Φεβρουαρίου, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Ακόμα και όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν ανοσία, δε θα μπορούν να παρευρεθούν στους αγώνες. Οι αθλητές και οι ομάδες θα συνεχίσουν να ακολουθούν τα υπάρχοντα υγειονομικά πρωτόκολλα φορώντας μάσκες, κρατώντας αποστάσεις και παραμένοντας στις λεγόμενες «φούσκες» χωρίς να έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους εκτός των συγκεκριμένων που αποτελούν τις ομάδες τους.

Σύμφωνα πάντα με τους διοργανωτές θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των θεατών ώστε να μην προσέλθουν στους αγώνες. Μπορεί το γεγονός της απουσίας των θεατών να μην είναι ευχάριστο, είναι όμως η μοναδική λύση ώστε να πραγματοποιηθούν οι αγώνες, δήλωσε ο Thomas Van Den Spiegel επικεφαλής της διοργάνωσης των κλασσικών της Φλάνδρας.

Εικόνες σαν αυτή που ακολουθεί, από το Γύρο της Φλάνδρας του 2019, με τόσους θεατές να αποθεώνουν τους αθλητές, δεν πρόκειται να δούμε ούτε το 2021.

Περισσότερα Εδω!