Ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα, συγκλόνισε τον πλανήτη. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έστειλαν το δικό τους «αντίο» σε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τα γήπεδα. Σε αυτούς, προστέθηκε και ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος μίλησε για εκείνον μετά τη νίκη της Τότεναμ επί της Λουντογκόρετς (4-0).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πορτογάλος προπονητής, εμφανώς συγκινημένος, τόνισε πως θα του λείψει ο Ντιεγκίτο ενώ ανέφερε πως είχε τεράστια καρδιά και είχαν μία εξαιρετική σχέση. Ακόμα, παραδέχθηκε πως δεν πέρασε όσο χρόνο θα ήθελε μαζί του και πως θα συνεχίσει να μαθαίνει τον γιό του για αυτόν τον παίκτη.

Αναλυτικά είπε: «Υπάρχει ο Μαραντόνα και υπάρχει ο Ντιέγκο. Δεν χρειάζεται να μιλήσω για τον Μαραντόνα επειδή ο κόσμος ξέρει και ουδείς θα ξεχάσει. Ο Ντιέγκο είναι διαφορετικός, οι άνθρωποι που είναι μεγάλοι φίλοι του, οι άνθρωποι που μοιράζονται τα αποδυτήρια μαζί του, οι συνάδελφοι, αυτοί οι άνθρωποι είναι προνομιούχοι.

Μπορώ να πω ότι ήταν καλός μου φίλος, αλλά οι επαφές μου μαζί του ήταν μέσω τηλεφώνου και είχαμε φυσικά μερικές συναντήσεις. Είχε μία μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη καρδιά.

Αυτός είναι ο τύπος που μου λείπει, επειδή το ποδόσφαιρό του θα το βρίσκουμε κάθε φορά που θα μας λείπει, εάν πατήσουμε το Google να το ψάξουμε, θα το βρούμε. Δεν θα βρούμε όμως τον Ντιέγκο.

Πέρασα την ημέρα σήμερα λέγοντας ιστορίες στους παίκτες μου για αυτόν και τον χρόνο που περάσαμε μαζί και αυτός είναι ο άνθρωπος που μου λείπει. Ειδικότερα, θα μου λείψει το τηλεφώνημα που πάντα λάμβανα μετά από ήττες και ποτέ μετά από νίκες.

Ήξερε πως μετά από νίκες δεν χρειάζομαι τηλεφωνήματα, ήξερε πως στις δύσκολε στιγμές ήταν πάντα εκεί και έλεγε πάντα μετά από ήττες: «Μου, μην ξεχνάς πως είσαι ο καλύτερος». Είχε πάντα αυτή την προσέγγιση.

Θα μου λείψει ο Ντιέγκο. Λυπάμαι που δεν πέρασα περισσότερο χρόνο μαζί του. Φρόντισα ο γιος μου να μάθει πολλά για εκείνον παρότι γεννήθηκε αφού είχε σταματήσει την καριέρα του και ξέρω πως ο γιος μου θα φροντίσει μία ημέρα όταν θα είναι ο πατέρας του να μάθουν τα παιδιά του για τον Μαραντόνα.

Εγώ για παράδειγμα γεννήθηκα αφότου είχε σταματήσει την καριέρα του ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο αλλά φρόντισε ο πατέρας μου να μου μάθει πράγματα για τον Ντι Στέφανο»

Ακολουθήστε στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = ‘https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v3.1&appId=178908395503034&autoLogAppEvents=1’;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω!