Απάντηση στην αρνητική στάση των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ στη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, δίνει ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Αχιλλέας Μπέος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Είναι ομολογουμένως απογοητευτική η ανακοίνωση των συνδικαλιστών της Αστυνομίας, σε επίπεδο Θεσσαλίας, με την οποία εκφράζουν την «οργή» και τις «αντιρρήσεις» τους για την διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος στην πόλη μας.
Και βέβαια αν δεν αφορά μια εσωτερική αντιπαλότητα με τους συναδέλφους τους της Αττικής στη λογική του «γιατί να τρέχουμε εμείς κι όχι εσείς», που και πάλι δεν δικαιολογείται, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για το πως οι συνδικαλιστές αυτοί αντιλαμβάνονται και επιτελούν το έργο που η Πολιτεία τους ανέθεσε.
Τόσος θόρυβος και τέτοια άρνηση για ένα ποδοσφαιρικό αγώνα που θα διεξαχθεί σε ένα στάδιο 20.000 θέσεων με την παρουσία συνολικά 100 – 150, ίσως και λιγότερων, ατόμων, δεν δικαιολογείται. Με τίποτα, τουλάχιστον από αυτά που οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ επικαλούνται ως επιχειρήματα.
Και επιπλέον εκ των πραγμάτων τίθεται θέμα και μάλιστα σοβαρό όταν οι συγκεκριμένοι απαιτούν να έχουν άποψη και μάλιστα δεσμευτική για τη διενέργεια κοινωνικών και αθλητικών εκδηλώσεων με μείζον ενδιαφέρον και σημαντική συμβολή στην προβολή της πόλης και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, όπως τον σχεδιάζουμε με γεγονότα πολύ μεγαλύτερα, από πλευράς διεθνούς ενδιαφέροντος και συμμετοχών, από αυτό του τελικού Κυπέλλου. Αλήθεια τότε τι θα κάνουν; Θ’ αρνηθούν και πάλι επικαλούμενοι αδυναμία αστυνόμευσης για όποιους λόγους;
Επειδή τα στελέχη της ΕΛΑΣ έχουν και την εμπειρία και την ικανότητα για να φέρνουν σε επιτυχία πολύ μεγαλύτερες και σοβαρότερες αποστολές, καλό είναι οι συνδικαλιστές να ανακαλέσουν την ατυχή ανακοίνωση. Ιδιαίτερα μάλιστα σε ό, τι αφορά την σπουδή αποποίησης ευθυνών σε περίπτωση… αποτυχίας την οποία περίπου προεξοφλούν (μα σε αγώνα χωρίς θεατές – οπαδούς;) και να δείξουν ότι δεν έχουν ενοχές και φόβους για τα τραγικά λάθη και παραλείψεις πρώην συναδέλφων τους που αμαύρωσαν έναν άλλο τελικό. Η ζωή προχωράει αντιμετωπίζοντας προκλήσεις και προβλήματα και όχι αποφεύγοντας ή μεταθέτοντας τα αλλού και σε άλλους…