Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ενεργοποιούνται περιφερειακά σημεία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για την υποδοχή των πολιτών, δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων.

Τα περιφερειακά σημεία είναι: «Βοήθεια στο Σπίτι» Νέας Ιωνίας, Αισωνίας (Διμήνι), Αλυκών (Κοινωνικό Κέντρο Αλυκών), Αγριάς-Λεχωνίων, Ν. Αγχιάλου, Δράκειας, Πορταριάς και Ν. Δημητριάδος. Τα περιφερειακά σημεία του προγράμματος ΒΣΣ υποδέχονται το κοινό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για τουλάχιστον 4 ώρες κάθε φορά.

Επίσης ενεργοποιείται στο κτίριο Στρεφτάρη σημείο υποδοχής πολιτών για την εξυπηρέτηση σε θέματα ΚΕΑ και επιδόματος Στέγασης. Ακόμη, ενισχύεται η υποδοχή του κεντρικού κτιρίου (πρώην Υγειονομικό), όπου στεγάζονται οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου με υπάλληλο του Τμήματος ΚΑΠΗ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας για όσο διάστημα τα ΚΑΠΗ παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού.

Μετά την επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ, θα ληφθεί μέριμνα για την κάλυψη της θέσης από άλλο στέλεχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας. Όλα τα στελέχη που στεγάζονται στο κεντρικό κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου (πρώην Υγειονομικό), τόσο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας, όσο και των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, οφείλουν να έχουν κωδικούς πρόσβασης για τα διάφορα προνοιακά επιδόματα, ώστε όταν απαιτείται, να μπορούν να εξυπηρετηθούν απρόσκοπτα οι πολίτες.

Σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου, σε εβδομαδιαία βάση με ευθύνη των προϊσταμένων στην υποδοχή θα υπάρχει κατάλογος με τα διαθέσιμα στελέχη για τα διάφορα προνοιακά επιδόματα, έτσι ώστε να μπορεί η υποδοχή να κατευθύνει τους πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Αυτό ισχύει και για τις δύο υπηρεσίες που λειτουργούν μαζί στο κεντρικό κτίριο.

Επισημαίνεται η υποχρεωτική καταγραφή ωφελουμένων ΚΕΑ και άλλων επιδομάτων από όλους τους χειριστές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.kentrakoinotitas.gr. Για την καλύτερη παρακολούθηση της διαδικασίας εξυπηρέτησης των πολιτών δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων και για τυχόν βελτιώσεις στη διαδικασία, ορίστηκε Επιτροπή Παρακολούθησης.