ΝΦ

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό Facebook θέλησε ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος να επισημάνει τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται για να καταφέρουμε να ξεφύγουμε από την πανδημία, μιας και η ανησυχία του κόσμου είναι φυσιολογική και κατανοητή.
Αναλυτικά ανέφερε ότι:

Τα τελευταία αλλεπάλληλα κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη μας αναμφίβολα προκαλούν ανησυχία και αποτελούν ένα προειδοποιητικό σήμα για όλους μας ότι η πανδημία είναι εδώ και δεν έχουμε τελειώσει με αυτή.
Ωστόσο όσο και εάν η ανησυχία είναι εύλογη, και επιθυμητή με την έννοια ότι μας βάζει σε εγρήγορση και επιφυλακή, εν τούτοις ο πανικός και η απελπισία που δυστυχώς σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρούνται, λόγω και της παραπληροφόρησης, δεν δικαιολογούνται από την ίδια την πραγματικότητα.
Οι αρμόδιες αρχές είναι δεδομένο ότι παρακολουθούν στενά την κατάσταση και παίρνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα που απαιτούνται. Χωρίς, όμως τη δική μας συμμετοχή και στήριξη στην προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού τίποτα δεν είναι εφικτό και αποτελεσματικό.
Με σύνεση, σοβαρότητα και πειθαρχία στις οδηγίες των ειδικών, και μόνο αυτών, επιδεικνύοντας τον αναγκαίο σεβασμό στην προσωπικότητα και την υγεία του διπλανού μας και συνολικά της κοινωνίας και παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας (κοινωνική απόσταση, μάσκα, ατομική υγιεινή) είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλωστε η πόλη μας συγκαταλέγεται στις περιοχές με τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα.
Όπως έχει υπογραμμιστεί σε όλους τους τόνους από τους αρμόδιους (Πολιτεία και επιστημονικούς φορείς) στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι να μην ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Γι’ αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μας να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και να αποφεύγουμε κάθε είδους συγχρωτισμούς.