Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με τη συνεργασία του Π.Ο.Ροδήλιος και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου, διοργανώνει στις 24, 25 και 26 Ιουλίου 2020 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου για τις κατηγορίες Νέων Ανδρών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων και Κορασίδων, στη Ρόδο. Μετά τη λήξη των συμμετοχών από 36 σωματεία, συγκεντρώθηκαν 131 αθλητές και αθλήτριες:

-27 Νέοι Άνδρες
-38 Έφηβοι
-48 Παίδες
-5 Νεάνιδες
-13 Κορασίδες.

Η κατηγορία Νεανίδων δε συμπλήρωσε τις απαιτούμενες από την προκήρυξη συμμετοχές και δε θα διεξαχθεί.

Το πρόγραμμα των αγώνων ξεκινά την Παρασκευή 24 Ιουλίου με το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης για όλες τις κατηγορίες και εκκίνηση του πρώτου αθλητή στις 16:00. Οι Παίδες και οι Κορασίδες θα αγωνιστούν σε διαδρομή 15,6 χιλιομέτρων από την Αρχαία Κάμειρο μέχρι την είσοδο του Μανδρικού και θα επιστρέψουν στην Αρχαία Κάμειρο. Οι Έφηβοι και οι Νέοι Άνδρες θα καλύψουν απόσταση 24,6 χιλιομέτρων. Τα πρώτα χιλιόμετρα θα είναι κοινά με τις υπόλοιπες κατηγορίες αλλά στο Μανδρικό θα συνεχίσουν μέχρι τη Σκάλα όπου θα κάνουν αναστροφή για αν επιστρέψουν στην Αρχαία Κάμειρο.

Το Σάββατο 25 Ιουλίου θα διεξαχθεί το αγώνισμα της Αντοχής για τις κατηγορίες Παίδων, Εφήβων και Κορασίδων. Οι αθλητές θα αγωνιστούν σε κυκλική διαδρομή (circuit) από την επαρχιακή οδό Ελεούσας προς Σάλακο, Καλαβάρδα, Φάνες και επιστροφή στο Πάρκο Αγ.Σουλά. Οι Παίδες θα έχουν κάνει προεκκίνηση από το Doreta Beach Resort και θα συμπληρώσουν 3 γύρους (80 χλμ.), οι Κορασίδες θα κάνουν 2 γύρους (51 χλμ.), και οι Έφηβοι 4 γύρους (102,1 χλμ). Οι Παίδες θα ξεκινήσουν τον αγώνα τους στις 10:00, οι Έφηβοι στις 13:00 και οι Κορασίδες στις 13:10.

Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 26 Ιουλίου με τον αγώνα Αντοχής της κατηγορίας Νέων Ανδρών. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9:30 και η απόσταση που θα καλύψουν οι αθλητές είναι 125,9 χλμ.

Περισσότερα Εδω!