Σε μεγάλους μπελάδες αναμένεται να μπει ο ΠΑΟΚ λόγω της απίστευτης παράβλεψής του με τα ληγμένα δελτία 12 ποδοσφαιριστών του. Αν η ΑΕΚ καταθέσει ένσταση μέσα σε διάστημα 48 ωρών, τότε βάσει της ποινής που αναμένεται να επιβληθεί στους «ασπρόμαυρους», είναι δεδομένο πως θα χάσουν τη δεύτερη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, αν η Ένωση κάνει την ένσταση, θα κερδίσει το παιχνίδι στα χαρτιά και φυσικά θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΚΑΠ που αναφέρεται στην περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή, στην παράγραφο 6 τονίζεται ότι εκτός από την απώλεια του αγώνα, αφαιρούνται επίσης 3 βαθμοί από την κατηγορούμενη ΠΑΕ (τον ΠΑΟΚ στην προκειμένη περίπτωση) ενώ υπάρχει και πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ.

Τέλος, όπως αναφέρεται στο άρθρο 18, τιμωρία (ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων έως και 3 μήνες) προβλέπεται και για τον διαιτητή, αφού θα έπρεπε να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή χωρίς θεωρημένη κάρτα υγείας, ωστόσο από τη στιγμή που την αναμέτρηση «σφύριξε» ξένος διαιτητής, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα υποστεί κάποια κύρωση.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = ‘https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v3.1&appId=178908395503034&autoLogAppEvents=1’;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω!