Ολοκληρώθηκαν οι προπονήσεις στο Φωστήρα την Παρασκευή και ο τεχνικός του συλλόγου Πάρης Ανδράλας, μίλησε στη Mikriliga.com για το μέλλον του σωματείου, για το γεγονός πώς του χρόνου θα αγωνίζονται δύο μικροί στην εντεκάδα αλλά και για τη νέα χρονιά.

«Μας δημιουργεί πρόβλημα, είναι λίγο δογματικό»

Αρχικά, σχολίασε το ότι τη νέα χρονιά οι προπονητές θα χρησιμοποιούν δύο μικρούς (του 2000) σαν… δογματικό ενώ παράλληλα τόνισε πώς κάθε μέρα οι μάνατζερ προτείνουν δέκα μικρούς:

«Σαν Φωστήρας μας δημιουργεί πρόβλημα, τον μικρό δεν τον βοηθάει να μπει εντεκάδα βάσει νομοθεσίας. Άλλο αν βρω κάποιον καλό 16αρη χωρίς να το επιβάλλει η νομοθεσία. Πέρσι, είχαμε τρεις παίκτες του 2000 (Κουλούρη, Αλεξίου, Καλλιμούκο) χωρίς να το επιβάλλει κανείς.

Για ποιο λόγο να μου πουν δογματικά να βγάλω έναν έτοιμο παίκτη και να βάλω το μικρό να αγωνιστεί χωρίς να προσπαθεί διότι θα γνωρίζει ότι θα παίξει βασικός; Αλλοιώνει την εντεκάδα. Πρέπει να βρούμε λύση εμείς, τους κατάλληλους, κάθε μέρα οι μάνατζερ μας προτείνουν δέκα μικρούς. Θα υπάρχει πίεση γιατί ο Φωστήρας έχει στόχους όπως και πολλές ομάδες.»

«Οι ομάδες με χρήματα θα ξεχωρίσουν»

Για τη νέα σεζόν της Γ’ Εθνικής είπε πώς όποιος έχει χρήματα θα προχωρήσει:

«Όλοι οι παράγοντας δεν είχαν έσοδα λόγω του κορονοϊού. Όποια ομάδα έχει χρήματα, θα προχωρήσει. Αυτές οι ομάδες θα ξεχωρίσουν, οι άλλες θα ταλαιπωρηθούν. Πάντως, είναι ευκαιρία για μια ομάδα της Γ’ Εθνικής, αν γίνει αναδιάρθρωση, κάνοντας πρωταθλητισμό, να βρεθεί του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ 2.»

«Καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί ο Φωστήρας, παρακαταθήκη η περσινή χρονιά»

Ο Φωστήρας είναι μια ιστορική ομάδα που κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί. Ο νεαρός κόουτς μας εξηγεί πώς θα είναι φέτος τα πράγματα ενώ αποκαλύπτει πώς θα γίνουν και προσθήκες-κλειδιά:

«Όντως, είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί πάντα. Δεν είπα, ούτε πρόκειται να πω πώς πάμε για πρωτάθλημα. Έχουμε ένα ρόστερ με μέσο όρο ηλικίας 21-22 έτη, τα παιδιά είναι μικρά για τέτοια πίεση.

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ούτε τον όμιλο στον οποίο θα βρισκόμαστε, ούτε τους αντιπάλους, ούτε τι χρήματα θα βάλουν. Εμείς λέμε σαν Φωστήρας, λόγω της δυναμικής και της ιστορίας, ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό. Ούτε είμαστε φαβορί, ούτε θα πω προπονητικά ότι πάμε για πρωτάθλημα.

Εστιάζουμε στο πώς θα βελτιωθούμε, θα προοδεύσουμε. Δε μπορούμε να θέσουμε στόχους χωρίς να γνωρίζουμε όμιλο και μπάτζετ.

Η περσινή χρονιά είναι παρακαταθήκη, θα γίνουν κάποιες προσθήκες-κλειδιά. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι γιατί αυτό έχει ο Φωστήρας σαν στόχο.»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΥΣΑ ΖΕΡΒΟΥ

Περισσότερα Εδω!