Το χρυσό μετάλλιο, ο τέταρτος συνεχόμενος παγκόσμιος τίτλος και μόνο αυτός, θα είναι ο στόχος του Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό των κρίκων στην Στουτγάρδη, σύμφωνα με τον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη, ο οποίος περιμένει από τον 28χρονο αθλητή – φαινόμενο να ξανακάνει αυτό που γνωρίζει καλά: Να κερδίζει όλους τους αντιπάλους και όλα τα εμπόδια.
 
Σχολιάζοντας την εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών στον προκριματικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε αρχικά στους δύο άλλους αθλητές της Εθνικής, τους οποίους συνεχάρη για την πολύ καλή προσπάθειά τους, παρότι το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό: Ο Νίκος Ηλιόπουλος συγκέντρωσε 78,032 β. στο σύνθετο ατομικό και αναμένεται να μείνει εκτός Ολυμπιακής λίστας για τέσσερις-πέντε θέσεις και μόλις 0,700 β., μετά τη διανομή των επιπλέον εισιτηρίων στους επιλαχόντες, ενώ ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης κατετάγη 18ος στους κρίκους με 14,133 β..

«Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση όλων των αθλητών μας στον προκριματικό. Ο Κωνσταντινίδης τα πήγε καλά στους κρίκους, απλά είχε την ατυχία να πέσει στην περίπτωση ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος που ήταν προ-Ολυμπιακό και ήταν πιο δύσκολο γι’ αυτόν να πάρει από τους κριτές αυτό που άξιζε. Ο Ηλιόπουλος δικαιούνταν επίσης υψηλότερη βαθμολογία, ειδικά στο δίζυγο και στο μονόζυγο, όπου έχει πολύ δυνατά προγράμματα και η εκτέλεσή του ήταν άριστη, όπως και στους κρίκους. Με τον αγώνα που έκανε θα έπρεπε να πάρει πάνω από 80 βαθμούς στο σύνολο και να τερματίσει πολύ ψηλότερα, αφού δεν είχε πτώσεις. Περιορίστηκε, όμως, στους 78 βαθμούς και δυστυχώς έμεινε έξω από το Τόκιο για πολύ λίγο. Έτσι έχουν τα πράγματα, αλλά τα παιδιά έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε», τόνισε ο προπονητής της Εθνικής ανδρών.

 

Όσο για τον Λευτέρη Πετρούνια, ο κ. Ράφτης ήταν απόλυτος για το τι περιμένει να δει στον τελικό του Σαββάτου (12/10, 19:40 – 20:50 ώρα Ελλάδας):

«Για τον Λευτέρη ισχύουν αυτά που είπαμε πριν έρθουμε εδώ: Θα είναι πανέτοιμος στον τελικό. Ο προκριματικός ήταν για μας ο αγώνας προετοιμασίας που δεν είχαμε κάνει όλη τη χρονιά. Ο κανονικός αγώνας έρχεται το Σάββατο. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο, τίποτε λιγότερο. Γι’ αυτό το αποτέλεσμα δούλεψε ο Λευτέρης και αυτό θα πάει να πετύχει. Η Ολυμπιακή πρόκριση θα έρθει αυτόματα, μαζί με τη νίκη. Από την στιγμή που με την πρώτη φετινή εμφάνισή του έφτασε στο ίδιο επίπεδο βαθμολογίας με τους αντιπάλους του, οι οποίοι έπιασαν ήδη το ταβάνι τους, δεν υπάρχει κάτι άλλο να σκεφτούμε».

 

Ενόψει τελικού, ο προπονητής του Πετρούνια περιμένει από τον αθλητή του μία βαθμολογία που θα ξεπεράσει τους 15,000 βαθμούς και θα του δώσει ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων φιναλίστ:

«Στο φετινό παγκόσμιο οι βαθμολογίες στους κρίκους έχουν διαμορφωθεί πολύ χαμηλότερα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, επειδή εδώ κρίνεται η Ολυμπιακή πρόκριση. Οι κριτές ήταν πολύ αυστηροί στον προκριματικό και πιστεύω ότι έτσι θα λειτουργήσουν και στον τελικό. Θεωρώ πάντως ότι ο Λευτέρης θα πάρει πάνω από 15,000 βαθμούς, αφού είναι δεδομένο ότι θα παρουσιαστεί καλύτερος αυτή τη φορά».

 

Για τον «άρχοντα των κρίκων», που παραμένει αήττητος σε τελικούς εδώ και σχεδόν τριάμισι χρόνια, ο προκριματικός της Στουτγάρδης ήταν ο πρώτος αγώνας που δεν τον βρήκε στην κορυφή έπειτα από τον Αύγουστο του 2016 και τον αντίστοιχο προκριματικό των Ολυμπιακών Αγώνων (τότε είχε περάσει στον τελικό ως 2ος).

Ωστόσο, αυτό είχε μικρή σημασία, μπροστά στο κατόρθωμα της άνετης πρόκρισης με μία σταθερή εκτέλεση (4ος με 14,700 β.), αφού ακόμα και η ίδια η συμμετοχή του αθλητή τέθηκε σε κίνδυνο: Ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής δεν επέτρεψε στον Πετρούνια να ανέβει στους κρίκους στην επίσημη προπόνηση της περασμένης Τετάρτης (02/10), τέσσερις ημέρες πριν από τον προκριματικό του «Χανς Μάρτιν Σλάιερ», όπου έπεσε κατευθείαν «στα βαθιά».

 

«Είχαμε ένα πρόβλημα μετά την προπόνηση της προηγούμενης Τρίτης. Το χέρι του Λευτέρη μας… εγκατέλειψε μία ημέρα πριν από την επίσημη παρουσίαση στον αγωνιστικό χώρο. Ευτυχώς, με την παρέμβαση του γιατρού της ομάδας, Οδυσσέα Παξινού, μπόρεσε να επανέλθει την Πέμπτη. Φέτος τα πράγματα μας έχουν πάει στραβά, όμως θα τα ισιώσουμε στο τέλος… Όλα θα γίνουν όπως είπαμε και θα είναι εξαιρετικός στον τελικό», ανέφερε ο κ. Ράφτης, ο οποίος στα 20 χρόνια της αδιάλειπτης παρουσίας του στα παγκόσμια πρωταθλήματα δεν έχει ξαναδεί το φαινόμενο ενός πρωταθλητή που δηλώνει απευθείας έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του, προερχόμενος από χειρουργείο και από ένδεκα μήνες αγωνιστικής απουσίας:

 

«Αυτό που κάνει ο Λευτέρης είναι μοναδικό. Δεν υπάρχει άλλος αθλητής των κρίκων που να επανήλθε μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο από μία τέτοια χειρουργική επέμβαση, πολύ περισσότερο να επανέλθει και να βρεθεί ξανά σε κορυφαίο επίπεδο. Είναι ανεπανάληπτο το κατόρθωμά του».

 

 

Κώστας Χατζηζήσης: «Κρίμα για την Αφράτη,

συγχαρητήρια και στις τρεις αθλήτριές μας που πάλεψαν»

 

Το αγωνιστικό πνεύμα που έδειξαν οι Αργυρώ Αφράτη, Ελβίρα Κατσάλη και Ιωάννα Ξουλόγη στο στάδιο «Χανς Μάρτιν Σλάιερ» δεν συνοδεύτηκε από ένα Ολυμπιακό εισιτήριο, ωστόσο οι τρεις Ελληνίδες εκπρόσωποι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής πήραν τα εύσημα για την προσπάθειά τους από τον προπονητή της Εθνικής γυναικών, Κώστα Χατζηζήση.

 

«Θα ήμουν ασφαλώς πιο ευχαριστημένος εάν είχαμε κερδίσει την Ολυμπιακή πρόκριση, η οποία φάνηκε ότι ήταν μέσα στις δυνατότητες και των τριών κοριτσιών. Ειδικά η Αργυρώ έφτασε πολύ κοντά και μένει έξω από τις προνομιούχες θέσεις κυριολεκτικά για ένα βήμα: Για 0,200 βαθμούς, όσο είναι η βαθμολογική μείωση για ένα επιπλέον βήμα σε μια προσγείωση. Είναι κρίμα για την συνολική προσπάθειά της… Οφείλουμε να συγχαρούμε και τις τρεις αθλήτριες για την αγωνιστικότητα που έδειξαν και για το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε στην ομάδα. Η μία βοηθούσε την άλλη, παρότι θεωρητικά ήταν αντίπαλες μεταξύ τους για μία θέση στο Τόκιο», δήλωσε ο κ. Χατζηζήσης, πριν αναφερθεί σε κάθε αθλήτρια ξεχωριστά:

 

«Η Ελβίρα έκανε μία εξαιρετική προσπάθεια, στην πρώτη της συμμετοχή σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. “Έβγαλε” τα προγράμματά της στο καλύτερό τους επίπεδο, με εξαίρεση τους ασύμμετρους ζυγούς, όπου είχε την πτώση. Δεν φοβήθηκε καθόλου και η εμφάνισή της ήταν αξιοπρεπέστατη. Η Ιωάννα έδειξε και πάλι την εμπειρία της και το αγωνιστικό της πνεύμα, με θάρρος και χωρίς αναστολές, όπως και η Αργυρώ, η οποία έφτασε τόσο κοντά στην Ολυμπιακή πρόκριση, που μας μένει η πικρία για κάποιες λεπτομέρειες. Ειδικά για μία ατυχία που είχε στους ασύμμετρους ζυγούς, όταν δεν έπιασε καλά την μπάρα στην επανάληψη της λαβής, στο τέλος ενός εξαιρετικού προγράμματος. Όλα τα κορίτσια πάλεψαν για το καλύτερο και τους αξίζει αναγνώριση γι’ αυτό. Με βάση αυτή την εμφάνιση, θα δούμε και θα χτίσουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».

 

Οι Ελληνίδες αθλήτριες θα έχουν πάντως μία τελευταία ευκαιρία για να διεκδικήσουν την Ολυμπιακή πρόκριση, μέσα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ερχόμενου έτους στο Παρίσι (30 Απριλίου – 3 Μαΐου 2020), όπου θα δοθούν άλλα δύο εισιτήρια, επίσης μέσα από το σύνθετο ατομικό.

window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({
appId : ‘1625924114309819’, // App ID
status : true, // check login status
cookie : true, // enable cookies to allow the server to access the session
xfbml : true, // parse XFBML
version: ‘v2.12’
});

$(“body”).trigger(“FacebookInit”);

// Additional initialization code here
//Used for Auto Login Facebook
//CheckFBStatus();
};

// Load the SDK Asynchronously
(function(d){
var js, id = ‘facebook-jssdk’, ref = d.getElementsByTagName(‘script’)[0];
if (d.getElementById(id)) {return;}
js = d.createElement(‘script’); js.id = id; js.async = true;
js.src = “http://connect.facebook.net/el_GR/all.js”;
ref.parentNode.insertBefore(js, ref);
}(document));

function getPageLoadTime() {
if (typeof(performance) !== ‘undefined’ && typeof(performance.timing) == ‘object’) {
var timing = performance.timing;

// fall back to less accurate milestones
var startTime = performance.timing.redirectStart ||
performance.timing.fetchStart ||
performance.timing.requestStart;
var endTime = performance.timing.domContentLoadedEventEnd ||
performance.timing.domInteractive ||
performance.timing.domComplete ||
performance.timing.loadEventEnd;

if (startTime && endTime && (startTime < endTime)) {
return (endTime – startTime);
}
}

return 'data not available';
}

/* Added 1.12.15 Adr.Chr. request */
/*Removed 9.1.17 Adr.Chr. request
var addthis_config =
{
data_track_addressbar: true
}
*/

Περισσότερα Εδω!